Data: 15.07.2008

Comunicat de presă

FasTracKids ajunge in Constanta

 

Gradinita "Casuta Magicienilor", promotoare a principiilor gifted-education, lansează un nou brand in Constanta: Fastrackids, liderul mondial in educaţia complementară pentru copii. 

"Studiile cele mai recente de neurobiologie arată faptul că pană la 80% din conexiunile interneuronale ale creierului uman se formeaza pana la varsta de 8 ani! Este esential in consecinta sa oferim copiilor nostri un program educational care sa stimuleze formarea acestor conexiuni si care in acelasi timp sa le dezvolte pasiunea si placerea de a invata.", afirmă Costin Octavian Sorici,  Directorul Gradinitei "Casuta Magicienilor" si al Centrului FasTracKids Constanta.
 
             FasTracKids International din Denver, USA, reunind un colectiv de psihologi si educatori de talie mondiala, a conceput recent programul revolutionar pentru copii care reuseste sa fructifice la maximum fereastra de oportunitate deschisa copiilor nostri in perioada cuprinsă intre 3 si 8 ani.

 

            Prin metode de predare creative (se foloseste metodologia de ultima ora numita zigzag educational, care consta in schimbarea frecventa a subiectului propus atentiei, pastrand insa o continuitate a obiectivului educational), FasTracKids(R) oferă copiilor cu varstele intre 3 şi 8 ani această stimulare calitativă şi cantitativă de care au nevoie pentru a-şi atinge potenţialul maxim. Programul abordeaza in limba romană 12 teme de studiu: Comunicare, Tehnologie, Creativitate, Scopuri si Obiective in Viata, Literatura, Arta si Teatru, Biologie, Matematica, Stiintele Naturii, Biologie, Stiintele Pamantului, Economie, fiind structurat in sesiuni de cate 2 ore, 1 data pe saptamana, timp de 2 ani.

Centrul Fastrackids se deschide in Constanta  in luna septembrie 2008 si isi va desfasura activitatea in incinta Gradinitei "Casuta Magicienilor" din Str. Siretului nr. 63 (zona  TOMIS MALL).

 

           In lectiile Fastrackids, copiii invata prin experimente, prezentari filmate la fiecare sesiune de curs, discutii, jocuri de rol, activitati practice si jocuri atractive. Salile de curs sunt dotate cu FasTracKids Learning Station(R): un sistem inovativ format din board interactiv, videoproiector, computer şi camere de filmat, similar cu cel folosit in celebrele universităţi Harvard, Oxford sau MIT. Pe langa imbunatatirea cunostintelor, programul pune accent deosebit pe dezvoltarea abilitatilor fundamentale de viata cum ar fi:

 


         FasTracKids(R) a fost desemnat de prestigioasa revista americana Entrepreneur Magazine drept programul educational pentru copii numarul 1 in lume (categoria enrichment education for children) iar in 2006 a primit distincţia "Best of the best in children's businesses".

 

In plan psihologic, progresele generate de parcurgerea acestui program, atent monitorizate si evaluate, se refera la: cresterea capacitatii de concentrare şi stabilitate a atenţiei copiilor, dezvoltarea limbajului, imbunatatirea funcţionarii senzorio-motorie si procesarii vizuo-spaţială, dezvoltarea capacitatii de memorare şi invăţare, etc. De asemenea, in cadrul lectiilor, se are in vedere evaluarea unor aspecte ale personalităţii in formare a copilului: imaginea de sine, modul in care se raportează la mediul său de viaţă, reacţiile lui in situaţii frustrante, resursele pe care le  are pentru a face faţă situaţiilor problematice.

 

            "Părinţii vor găsi in cadrul FasTracKids nu doar locul ideal pentru dezvoltarea abilităţilor fundamentale de viaţă ale copiilor lor ci şi mediul propice in care ei inşişi pot să işi perfecţioneze abilităţile de bun părinte." a  precizat d-l Costin Octavian Sorici.  Instructorii centrului FasTracKids vor desfăşura ateliere speciale interactive adresate părinţilor interesaţi de imbunătăţirea abilităţilor de comunicare intre copil şi părinţi. Părinţii pot afla astfel metode practice şi eficiente de inţelegere a nevoilor copiilor şi de intampinare a acestora, de rezolvare a situaţiilor dificile care pot apărea, de ajutare in exprimarea emoţiilor, de  incurajare a copiilor pentru a se afirma, a avea incredere in forţele proprii şi a-şi atinge potenţialul maxim.

 

         Pentru ca publicul constantean sa se familiarizeze cu metodele de predare revolutionare promovate de catre FasTracKids, centrul din Constanta ofera tuturor posibilitatea inscrierii copiilor la o lectie GRATUITĂ. Inscrierile se fac sunand la 0241-691050, 0728 18 18 88 sau prin trimiterea unui email la ftk@casutamagicienilor.ro

 

 

 

Persoane de contact:

Costin Sorici

Director FasTracKids Constanta Centrul 1 (Zona Tomis Mall)

0728 18 18 88;

ftk@casutamagicienilor.ro

 

FasTracKids este programul educaţional lider mondial in domeniul "enrichment education" disponibil pe toate continentele globului, tradus in 16 limbi. Reţeaua interanţională de academii FasTracKids este prezentă in 47 de ţări avand deschise 240 de centre educaţionale.

In Romania programul FasTracKids a fost lansat in luna martie 2007. In prezent există 9 centre educationale deschise in Romania (3xBucureşti, 1xTimişoara, 1xBraşov, 1xSibiu, 1xCluj–Napoca, 1xTulcea, 1xConstanţa).